荷兰警察道歉了! 不该对中国游客说: (滚)回去中国! 在荷华人能接受吗?

不久之前,《中荷商报》报道了荷兰Burgwallen警察局的警察,对前来寻求帮助(咨询)的中国游客开口说“(滚)回去中国”的不当言论与行为,引起舆论哗然,很多在荷兰华人以及中国的网友们知晓此事,并对此事发表了看法。

事件的经过请查看:(滚)回去中国!” 荷兰警察居然对中国游客这样说? 网友: 种族歧视!

据悉,荷兰警局内部已经启动调查,还需要一段时间才会公布结果。但是,《中荷商报》已经收到了来自荷兰警方对此事的初步认定,以及道歉信。

事发的荷兰Burgwallen警察局也表示:下周一下午4:00愿意与在荷兰华人代表见面,就此事进行面对面沟通,也借此希望更加了解在荷华人群体对荷兰警察工作的期望,倾听大家的意见。

如果有朋友想参加这次活动,或者有看法与建议想《中荷商报》代为转达,请文末留言!

荷兰警方的道歉文字荷兰原文:

Enkele dagen geleden is op sociale media een filmpje verschenen waar een politiemedewerker van het basisteam Centrum-Burgwallen bij betrokken is. Wij hebben opgemerkt dat dit filmpje inmiddels reacties met zich meebrengt. In het filmpje is te horen dat de politiemedewerker een niet professionele en tegelijk ook ongepaste opmerking maakt naar de betrokken personen.

De betrokkenen zijn een man en een vrouw van Chinese komaf die onze stad bezochten. Een aantal weken eerder hadden zij aangifte gedaan van vermissing c.q. diefstal van hun paspoorten. Twee weken later bleken de documenten teruggevonden. Zij wilden dat de politie de registratie van hun vermiste paspoorten zou intrekken. De politiemedewerker heeft uitgelegd dat deze handeling niet mogelijk is voor de politie en heeft betrokkenen doorverwezen naar de ambassade of consulaat om daar een nooddocument te krijgen. Immers, dat is de autoriteit die bevoegd is om dit te verstrekken. De betrokkenen waren het niet eens met dit antwoord en de verwijzing van de politiemedewerker. De betrokkenen bleven vragen om intrekken van de registratie. De medewerker heeft weer uitgelegd dat de politie daartoe niet bevoegd is. Na een aantal uur heeft de politiemedewerker de betrokkenen verzocht het politiebureau te verlaten. Dit werd geweigerd, waar de politiemedewerker assistentie van collega’s vraagt, dat door de betrokkenen wordt gefilmd. Hierop doet de politiemedewerker de ongepaste uitspraak die op sociale media is gedeeld.

Wij beoordelen de uiting van de politiemedewerker als niet professioneel en verrichten hier dan ook een intern onderzoek naar. Wij willen een politie van én voor iedereen zijn. Al onze medewerkers worden geacht de juiste en correcte omgangsvormen te hanteren. Onze medewerkers hebben de taak te allen tijde professioneel en correct te blijven, ongeacht de door een situatie opgelopen (persoonlijke) emotie of gemoedstoestand. Dat is één van de complexe vaardigheden die van een politieambtenaar worden verwacht.

Wij betreuren de ontstane situatie ten zeerste en hebben contact gezocht met de betrokkenen. De politiemedewerker heeft direct spijt betuigd en geeft aan dat ook zij zelf van mening is dat de opmerking onprofessioneel was en ongepast is geweest. Nadat wij van dit incident kennis hadden genomen, heeft er overleg plaats gevonden tussen de districtsleiding, afdeling Veiligheid Integriteit & Klachten, Juridische Zaken en basisteamleiding. Na afstemming met de eenheidsleiding is besloten een lijnonderzoek in te laten stellen, hetgeen op dit moment plaatsvindt.

Als politie begrijpen wij heel goed dat deze uitspraak, op welke manier dan ook, mensen geraakt kan hebben. Dat is iets wat ons als diverse, integere en transparante organisatie ook raakt en daarom bieden wij daarvoor onze oprechte excuses aan.

Tevens laten wij ons adviseren door collega’s van het Chinees Netwerk Politie omdat wij het als politie belangrijk vinden om in verbinding te blijven met de Chinese gemeenschap in onze stad.

荷兰警察道歉

小编在此简单翻译:

不久之前,一段涉及Centrum-Burgwallen警察局的视频在社交媒体上传播,引起了关注度。视频中我们可以听到警察(对中国游客)说出来不专业且不合时宜的言论。

事情的简单经过:一男一女来自中国的游客来到我们的城市。几周前,他们向警察报告护照丢失或被偷。两周后,护照被找到,中国的游客希望撤销对他们护照丢失的报案。警局方面对两人解释,这个不在警察局的权限业务范围内,需要去问比如大使馆,或者其他的机构去获得一份紧急文件。这些才是有权限管理这些业务的机构。

但是中国游客方面不认可警局方面的答案,继续追问可不可以取消护照丢失的报案。警局方面再次告知他们,警局没有权限这么做。过了几个小时,警察局的人员让他们离开,但是被拒绝。当警察向同事寻求帮助的时候,被镜头拍摄下来,涉事警察在此期间的不当言论被拍摄并发到网上。

我们认定该警察的言论不专业,因此已经启动内部调查。我们希望成为为每一个人(提供帮助)的警察。因此,我们的警方人员需要用绝对正确的方式方法(处理问题)。保持专业和正确的言行是身为警察的职责,无论是否处在有个人情感或情绪的环境中。同时,这也是身为警察需要具备的素养之一。

我们非常遗憾地看到这一事件引起的后果,并且已经联系了相关人员。涉案警察立即认识到了错误,表示了悔过,承认自己的言行非常不专业,不得体。在知晓这一事件发生后,警局辖区管理层、投诉管理部门、法务基层管理团队对方也进行了商讨,并且决定进行线性调查,目前调查还在进行之中。

作为警局,我们认识到这次事件已经对多方人员造成的影响。同时也对我们作为一个多元化的、诚实的、透明的公职机构造成(负面)影响。因此,我们在此诚挚地道歉

此事我们也与我们警队内部的华人警察进行了沟通,询问他们的意见,我们认为与在荷华人社群保持沟通是非常重要

作为在阿姆斯特丹的警察,我们需要与生活在这里和来此旅游的人员保持连接,因此警察团队的多元性非常重要。我们有来自不同族裔的警察同事来连接城市里不同的族群人群,比如摩洛哥、土耳其裔、犹太裔、华裔的警察,也有来自LGBTI群体的警察。

最新的文章

相关文章