Home Blog Page 165

荷兰新内阁更新了房屋政策

购买社会住房的等候名单很长,连许多人买不起的昂贵的自住房屋以及出租的住房现在都非常稀少。新内阁希望尽一切可能解决这些问题。本篇报道中列出了这些计划,并询问了利益团体和专家他们对这些计划的看法。

自从性工作合法后,荷兰红灯区80%的店消失了

自2000年性工作合法化以来,荷兰的1,350家注册场所中只有约250家仍然活跃。一份报告称,近年来,性工作企业发现越来越难以获得和维持许可证。

荷兰失业率降至最低,疫情反倒提供了工作机会?

荷兰11月的失业率下降至2.7%。根据荷兰统计局(CBS)的数据,这是自2003年开始进行对此项数据进行检测以来的最低月度数据。由于新冠危机后的经济复苏比较稳健,对工作人员的需求非常高,导致失业率持续下降。

贷款利息被多付!荷兰Rabobank赔偿近二十万客户,包含复利

Rabobank是第一家计划为近年来支付过多利息的客户进行补偿的银行。认为自己有权获得退款的客户可以在网站上申报。

疫苗证书9个月失效!荷兰人打不打加强针?

有了疫苗接种证书,人们就可以在CoronaCheck应用程序中获得绿色通行证,但在没有注射加强针的情况下只有九个月的有效期。

荷兰雇主提议在经济疲软时撤回员工加薪

雇主组织希望员工工资与经济形式同“呼吸”。这是他们明年将在集体劳动协议谈判中提出的问题之一。

Het eerste hotpot restaurant van Den Haag! Dit is het verhaal van Vulcan

Waarom ben je met jouw Hot Pot restaurant in Den Haag begonnen?

Ik heb 江湖 (Vulcan) geopend in 2019 toen er nog geen restaurants in Nederland waren die alleen Hot Pot serveerden. Tot op het heden focussen wij ons nog steeds alleen maar op Hot Pot. De reden dat ik een Hot Pot restaurant ben begonnen is omdat ik vind dat Hot Pot de Chinese cultuur en keuken mooi kan representeren. China is een erg groot land met veel verschillende bevolkingsgroepen en een lange geschiedenis. Hierdoor verschilt de keuken van China per gebied en bevolkingsgroep maar Hot Pot is iets dat door heel China te vinden is. Je kiest zelf de soep, wat je in de Hot Pot wil koken en de sausjes waarmee je het eet. Als je in China met een groep vrienden of collega’s gaat eten kan je niet fout gaan met Hot Pot. Je kunt het eigenlijk vergelijken met mensen in Nederland die al snel naar een all-you-can-eat restaurant gaan met een grotere groep.

Toch zijn er veel verschillende categorieën te onderscheiden in de Hot Pot wereld. In het Noorden van China wordt Hot Pot vooral gegeten met sauzen van sesampasta en gefermenteerde bonen. Terwijl in de Sichuan streek de Hot Pot vooral wordt gegeten met een saus van sesamolie en knoflook. Daarnaast eten mensen uit de Guangdong streek hun Hot Pot met shacha saus en stoppen ze veel kruiden in de soep zodat dit een medische werking voor het lichaam heeft.

Laat je niet verbazen, maar de oudste Hot Pot pannen die zijn gevonden dateren al van meer dan 2000 jaar geleden. Chinese geschiedenisboeken tonen ook aan dat Chinese inwoners al Hot Pot aten in de periode van Lente en Herfst (770 voor Christus tot 221 voor Christus). Aan de andere kant is het ook niet heel moeilijk in te beelden, ook in Japan is het eerst gevonden kookwaar een Sukiyaki geweest en in Europa zijn veel fonduepannen gevonden.

Waarom heb je jouw restaurant 江湖 (Vulcan) genoemd? Heeft dit een speciale betekenis?

Er is een bekend Chinees gezegde ‘Waar mensen zijn, daar izijn 江湖’ (有人的地方就有江湖). 江湖rivieren en meren. Ik heb dit gezegde gebruikt en heb het veranderd naar ‘Waar 江湖 is, daar is Hot Pot’. Hiermee wil ik zeggen dat mensen en Hot Pot met elkaar verbonden zijn door江湖 (Vulcan). Ik wil ook graag dat Vulcan een plek wordt waar mensen van verschillende culturele achtergronden met elkaar samenkomen. Er is een bekend gezegde in China wat luidt ‘Er is geen overeenkomst die niet gesloten kan worden tijdens Hot Pot, lukt het toch niet, moet je nog een keer samen Hot Pot eten.’

Hot Pot is voor veel Chinezen de smaak en herinneringen aan hun families. Volgens de Chinese cultuur is winter de beste tijd om Hot Pot te eten. Als het buiten sneeuwt zit je gezellig met je familie binnen samen te Hot Potten. Dit is te vergelijken met dat Nederlandse families in de winter graag samenkomen om te gourmetten. Er is ook een gezegde in China dat luidt als volgt :‘er is niks zo eenzaam als Hot Pot in je eentje te eten.’. Er zijn in Nederland steeds meer Chinese studenten die de smaak van Hot Pot missen en ook hun moederland China.

Ik heb Vulcan geopend voor die mensen die China missen en voor Nederlanders die zich thuis voelen in de Chinese keuken. Sommige Chinese bedrijven houden hun zakelijke diners bij ons omdat ze in China altijd dit soort afspraken houden in Hot Pot restaurants. Er komen steeds meer Nederlanders bij ons restaurant. Vaak komen ze de eerste keer met Chinese vrienden, en later komen ze zelf ook met andere niet-Chinese vrienden. Hierdoor denk ik dat Hot Pot in Nederland nog veel populairder gaat worden.

Wat is de specialiteit bij Vulcan en hebben jullie speciale dingen die jullie aanbieden tijdens de winterperiode?

Wij hebben acht verschillende soepen waaruit je kan kiezen, dus klanten kunnen altijd een smaak vinden die bij hun past. Ook kan je bij ons je eigen ingrediënten meenemen voor in de Hot Pot als je niet op ons menu kan vinden wat je zoekt. Als jij bij wijze van spreken haring, kaas of een stroopwafel in je Hot Pot wil doen kan dat, het is mogelijk ik zou je alleen niet die ingrediënten aanraden!

Wat ik mijn klanten altijd aanraad is de lams ruggengraat Hot Pot (羊蝎子火锅). Deze winter hebben wij ook iets nieuws op het menu: dit zijn lamskoteletten met veel ingrediënten en kruiden (冬季滋补羊排锅). Een soep van lamsbasis is erg goed voor je lichaam in de winter, en de lamskoteletten zijn erg lekker.

荷兰再度更新防疫政策,更严格的措施即刻生效

直至1月14日,荷兰将继续执行上个月颁布的夜间封锁措施。

荷兰商铺不查绿码,文化活动业面临危机

荷兰商界对内阁将夜间封锁延长至1月并不感到惊讶。但零售商户很高兴他们不必在入口处查通行证。

Yuan’s Hot Pot brengt Chinese ‘street food’ naar Nederland

Waarom heeft u voor Amsterdam gekozen als de eerste locatie voor Yuan’s Hot Pot in Europa? Kunt u iets meer vertellen over de geschiedenis van het bedrijf?

Yuan’s Hot Pot heeft meer dan 600 restaurants verspreid over heel China. Het is een beroemd Hot Pot merk in China, opgericht in Chengdu in 1996. Yuan’s Hot Pot is gespecialiseerd in een speciaal soort Hot Pot, ook wel “Chuan Chuan” genoemd. Hierbij worden verschillende soorten vlees en groente aan spiesjes geregen, en vervolgens in de Hot Pot gestopt om te koken. “Chuan Chuan” lijken op saté, met iets minder vlees of groente per spies, zodat je niet te snel vol raakt maar lekker veel verschillende soorten vlees en groente kan proeven. Door de jaren heen zijn “Chuan Chuan” heel populair geworden in China. Ze werden overal in China verkocht vanuit “food trucks”, zoals in Nederland bijvoorbeeld oliebollen worden verkocht. De oprichter van Yuan’s Hot Pot is de eerste die dit concept naar het restaurant heeft gebracht, zodat mensen ook binnen in een relaxte sfeer van deze “street food” kunnen genieten. Doordat de “Chuan Chuan” in een restaurant wordt geserveerd, is zowel de variatie als de kwaliteit van de gerechten toegenomen en kan een goede kwaliteit worden gegarandeerd. Dit was een gigantische stap voor Yuan’s Hot Pot en dit nieuwe concept trok de aandacht van buitenlandse investeerders.

Yuan’s Chuan Chuan

Persoonlijk vind ik niet dat wij voor Amsterdam hebben gekozen, maar dat wij door Amsterdam zijn gekozen. Amsterdam is een internationale stad met een diverse cultuur, vol enthousiaste inwoners en toeristen die graag iets nieuws willen uitproberen. Na de opening van het eerste Yuan’s Hot Pot restaurant dichtbij het Rijksmuseum in 2018, het enige Hot Pot restaurant in heel Nederland dat “Chuan Chuan” verkocht, was het verassend om te zien dat het concept erg aansloeg bij Nederlanders. Ik zag de verhouding in klanten veranderen van 50 procent Chinezen en 50 procent niet-Chinezen in het begin naar 10 procent  Chinezen en 90 procent niet-Chinezen. Onze klantenkring is op een gegeven moment heel internationaal geworden, vooral in ons nieuwe restaurant in De Pijp, dat gevestigd is in een luxe omgeving en omringd door jonge starters. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat we ook vegetarische en halal opties in het menu hebben. Het derde restaurant in Amsterdam zal volgend jaar worden geopend, en ook daar gaan we ons best doen om waardevol te zijn voor de stad Amsterdam.

We hebben heel veel vertrouwen in de smaak van ons eten, door ons ook wel de “smaak van Chengdu genoemd”. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan, die ook bekend is vanwege de panda’s. Yuan’s Hot Pot heeft de spirit van de keuken van Sichuan, namelijk dee vier essentiële smaken pittig en verdovend, umami en aromatisch(麻辣鲜香). Voor de bouillon van de Hot Pot zijn er drie opties: pittig, niet-pittig en tomaten. De bouillons zijn op authentieke wijze in Chengdu bereid en verpakt en daarna naar Nederland geëxporteerd. De belangrijkste “dipsaus” sesampasta is ook zelfgemaakt door Yuan’s Hot Pot en in blikken verpakt voor export. We doen zoveel moeite om in onze restaurants buiten China de authentieke smaak en kwaliteit te kunnen behouden. De manier waarop de spiesjes worden bereid en geserveerd heeft ook te maken met kwantiteit en kwaliteit. De ingrediënten worden gekruid en niet te dik maar ook niet te dun en gesneden, zodat het gelijkmatig garen en opnemen van de smaak van de Hot Pot bouillon veel soepeler gaat. Bovendien is het zeer hygiënisch: in plaats van eetstokjes te gebruiken die door iedereen meerdere keren in de Hot Pot bouillon worden gestoken beheert iedereen zijn eigen stokjes en is er ook minder voedselverspilling doordat een ieder zijn eigen bestelde spiesjes beheert en kookt in de Hot Pot.

Een andere reden waarom nog meer mensen zullen komen genieten van onze overheerlijke Hot Pot, is de goede prijs-kwaliteitverhouding in Amsterdam. Voor 20 tot 30 euro per persoon kunt u heel veel verschillende gerechten uitproberen. De “Chuan Chuan” van Yuan’s Hot Pot verschillen van die in andere Hot Pot restaurants in Nederland, omdat het bij ons mogelijk om een hele kleine portie te bestellen, namelijk een spiesje naar eigen keuze. Vooral mensen die voor het eerst kennis maken met de wereld  van de Chinese Hot Pot kunnen door eerst kleine hoeveelheden van verschillende gerechten bestellen veel meer gerechten proeven. Op basis van de eerder geproefde gerechten kunt u dan naar wens meer bestellen.

Het is indrukwekkend om te weten dat Yuan’s Hot Pot online besteld en de volgende dag door heel Nederland bezorgd kan worden. Kunt u misschien uitleggen hoe dit mogelijk is ?

De coronapandemie heeft gezorgd voor een moeilijke tijd voor de meeste restaurants, vooral door de verschillende maatregelen. Dit heeft een heel grote impact op ons gehad, vooral omdat we nog maar 3 jaar bestaan als een beginnende onderneming. Net zoals veel andere restaurants waren we genoodzaakt om over te schakelen op het thuisbezorgen bestellingen. We bleven optimistisch en zagen het als een uitdaging en een kans om te innoveren, want als we kunnen overleven tijdens deze moeilijke tijden zullen we zeker floreren wanneer alles weer goed is. Omdat de Hot Pot bouillon en de dipsaus al goed zijn verpakt voor de export, zijn de diverse ingrediënten voor op de spiesjes het enige dat ontbreekt. Daarmee is de “Hot Pot to go” compleet. We zullen in samenwerking met logistieke bedrijven bezorging over heel Nederland mogelijk maken. Voor grote steden in België en Duitsland is wekelijkse bezorging mogelijk, en in de toekomst zullen we ook Parijs toegevoegen als bezorgingsoptie.

Op basis van de bezorgde maaltijden zagen we ook heel veel mogelijkheden voor hergebruik voor Yuan’s Hot Pot bouillon. De Hot Pot bouillon kan hergebruikt worden voor het koken van allerlei andere ingrediënten die niet op ons menu staan. We worden vaak verrast en geïnspireerd door de creativiteit van onze trouwe klanten! Lukt het niet om langs te komen? Maakt u zich geen zorgen, u kunt één dag van te voren bestellen en de volgende dag zal de bestelling door heel Nederland worden geleverd, met de bijbehorende voorbereidingsinstructies zodat het even lekker smaakt als in ons restaurant.