Bij Amber Garden serveren wij de échte Chinese keuken op topniveau

Waar staat de naam Amber Garden voor en hoe representeren jullie de moderne en authentieke Chinese keuken?

Amber Garden is ons nieuwe restaurant in Amstelveen, wij zijn geopend in 2019. Het eerste gedeelte van de naam ‘Amber’ slaat terug op de kleur van de huid van ons populairste gerecht Peking Eend.

Ons doel bij Amber Garden is om Nederlanders écht Chinees eten te laten proeven. Dus je kan ook wel zeggen dat wij hier serveren, wat Chinezen in China eten. Dit klinkt misschien in eerste instantie niet zo speciaal, maar dit heeft te maken met de geschiedenis van de Chinese restaurants in Nederland. Toen deze kwamen, werd de Chinese keuken vaak gemengd met de Indonesische en de Japanse keuken om beter bij het Nederlandse publiek te passen. Hierdoor bestond de authentieke Chinese keuken in Nederland niet. Veel Nederlanders waren dan ook erg verbaasd wanneer zij naar China zijn geweest en daar de echte Chinese keuken hebben beproefd.

De Chinese keuken is eigenlijk heel divers en onder te verdelen in 8 verschillende keukens. Echter, vind je in Nederland voornamelijk de Kantonese, Sichuanese en Fujianese keukens. Dat komt omdat er steeds meer Chinezen uit die streken naar Nederland zijn geëmigreerd. Hierdoor krijgen Nederlanders een verkeerd beeld van de Chinese keuken, ze krijgen het idee dat deze regio’s en keukens heel China representeren.

Wij focussen ons bij Amber Garden echt op de representatie van de 8 verschillende keukens. Zo krijg je bij ons een goed beeld van wat Chinezen in alle verschillende regio’s in China eten.

Onze Chinese klanten noemen ons: ‘het plafond van de Chinese restaurants in Nederland’

Behalve authenticiteit, focussen wij ons ook op de moderne kant van de Chinese keuken, de eerste zin op het menu is dan ook ‘Bridging the West with Modern China’. Het is logisch dat de eetcultuur van een land ook veranderd, Chinezen nu eten niet meer hetzelfde als een eeuw geleden. Ook China wordt moderner, daardoor verandert de smaak en de wensen van de Chinezen ook constant. Daarom willen wij niet alleen de authentieke keuken aanbieden, maar ook wat de Chinezen van nu eten.

Ondanks dat jullie restaurant relatief jong is, worden jullie nu al aangeraden door de Michelin Guide, wat is jullie geheim?

Om eerlijk te zijn was het een grote verrassing voor ons omdat we nog een relatief jong restaurant zijn. Ook krijgen we vaker van Chinese klanten grote complimenten en noemen ze ons ook wel ‘Het plafond van de Chinese restaurants in Nederland’. Wij zijn vooral bezig de Chinese keuken naar een gastronomisch level te brengen in Nederland. Dit was

niet makkelijk, maar een mooie uitdaging. Dit hebben wij gerealiseerd door een team op topniveau vanuit Beijing naar Nederland te brengen.

Daarnaast vind ik, gastvrijheid heel belangrijk. Zo heb ik hotelmanagement gestudeerd en heb ik daar veel ervaring op gedaan over hoe ik een restaurant moet leiden. Ik ervoor gekozen om lokale Nederlandse obers aan te nemen. Momenteel hebben wij meer dan 70% gasten die niet Chinees zijn. De Nederlandse obers kunnen zonder een taalbarrière goed met onze gasten communiceren. Deze obers zijn goed door ons opgeleid en hebben genoeg kennis meegekregen over het Chinese eten en de Chinese cultuur.

Naast deze punten, vind ik het ook belangrijk om open te staan voor kritiek. Bij Amber Garden zijn wij niet bang om gerechten aan te passen.

Wij staan open voor kritiek en zijn niet bang om gerechten aan te passen.

Wat zijn de toekomstplannen voor Amber Garden?

Ondanks dat Amber Garden nog maar 3 jaar open is, hebben we nu al 3 verschillende versies van ons menu geïntroduceerd. Elk jaar sluiten wij ons restaurant voor drie weken en sturen wij alle koks terug naar China om trainingen te volgen. Tijdens deze periode komt het managementteam samen om de kritiek van gasten te evalueren en te verwerken. Hieruit ontstaat dan weer een nieuw menu.

Het menu van het eerste jaar stond in het thema van ‘Introductie’ en hiermee brachten wij 60 gerechten naar Nederland. In het tweede jaar had ons menu 88 gerechten, en nu in het derde jaar hebben wij 100 gerechten op het menu staan. Het thema van het afgelopen jaar was ‘trend’ omdat wij de Chinese gerechten naar een gastronomisch level willen brengen.

Bij Amber Garden ervaar je de Chinese keuken op een gastronomische wijze

Ik zag dat Amber Garden een speciaal feestmenu heeft ter ere van het Chinees Nieuwjaar. Kan je mij hierover wat meer vertellen?

Dit jaar bieden wij een speciaal Chinees Nieuwjaarsmenu aan. Er zijn vijf verschillende menu’s voor ongeveer drie tot vier personen. De hoofgerechten zijn erg verschillend zoals Peking Eend, Gestoomde Vis, Gestoofde Varkensvlees, Zeeoren en Amber Garden’s populaire Poon Choi. Er zijn ook samenstellingen van zes koude gerechten, acht warme gerechten, twee hoofdgerechten en twee nagerechten. Dit zijn allemaal gerechten die bij Chinezen thuis op tafel gevonden worden tijdens Chinees Nieuwjaar. Alle gerechten hebben niet alleen een goede smaak, maar ook een mooie betekenis. Alle keukens uit de verschillende provincies in China worden in dit menu gerepresenteerd.

最新的文章

相关文章