Bij Sichuan Restaurant in Amsterdam kan je ook als vegetariër genieten van de traditionele Sichuan keuken

Wanneer is Sichuan Restaurant begonnen en hoe werden jullie toen ontvangen?

Wij openden Sichuan Restaurant bijna 30 jaar geleden in Amsterdam. Direct na de opening was dit al een groot succes. Dit was mede mogelijk door de perfecte locatie te weten aan de Lange Niezel 24. We kunnen met trots zeggen dat we nu vier succesvolle restaurants op verschillende locaties hebben. Er komen altijd veel lokale mensen en toeristen. Klanten zien ons restaurant en denken dat wij een gewoon Chinees restaurant zijn als ze binnenkomen. Maar dit wordt een eerste kennismaking met de Sichuanese keuken voor hen. Wanneer je buiten loopt ben je in een drukke buurt, maar wanneer je ons restaurant binnenkomt voel je de rust over je heen komen door de Boeddhistische decoraties.

Ik ben zelf geboren en getogen in de provincie Sichuan en al onze koks komen daar zelf ook echt vandaan. Hierdoor kunnen wij de authentieke smaken behouden.

Kan je ons meer vertellen over je geboorteplaats Sichuan?

Het is één van de grootste en meeste bevolkte provincies van China met een oppervlakte van bijna 12 keer Nederland. De bevolking is heel vriendelijk en open. Er stromen vier grote rivieren door de provincie en rondom liggen twee gebergten. Door deze ligging ontstaat er een hoge luchtvochtigheid. Om in zo een hoge luchtvochtigheid transpiratie te bevorderen en het lichaam daardoor koeler te houden is het eten van onze pittige gerechten heel goed.

Er zijn hier twee belangrijke religies, het Boeddhisme en Taoïsme (Yin Yang). Door de Boeddhistische achtergrond heeft onze keuken ook een rijk aanbod aan vegetarische gerechten.

Wat betekent de Sichuanese keuken voor jullie?

Onze keuken draait voor mij niet alleen om de smaken maar ook om de goede herinneringen die de gerechten met zich meebrengen. De gerechten uit onze keuken verwijzen naar onze cultuur en worden van generatie op generatie overgedragen, dit is de cultuur die wij van onze voorvaderen geërfd hebben. Deze manier van gerechten bereiden is al ongeveer tussen 2 en 3 duizend jaar oud. Bij deze keuken denken mensen al snel aan de pittige smaken maar dat is niet het enige wat centraal staat onze keuken. De gerechten zijn zelfs op te delen in 24 verschillende smaken en zo is er altijd voor ieders smaak een gerecht. Ook kent men in deze provincie veel verschillende groentes welke goedkoop zijn maar wel heel lekker te bereiden. Daarom zijn er veel vegetarische opties te vinden in deze keuken. De Sichuanese keuken is echt van het volk en dus voor iedereen.

最新的文章

相关文章