Een getrainde Sichuan chef die werkt met meer dan 50 kruiden voor 1 gerecht, dit is Spicy Temptation in Rotterdam

Waarom heb je besloten om een Sichuanese restaurant te openen in het centrum van Rotterdam? En hoe lang bestaat het restaurant al?

8 jaar geleden zijn we als één van de weinige Chinese restaurants begonnen met de Sichuanese keuken in Nederland. Ook zijn wij één van de eerste restaurant die het gerecht Mala Xiang Guo (麻辣香锅) (een gerecht met verschillende ingrediënten, gewokt met de Sichuanese kruiden) hebben geïntroduceerd bij de Nederlanders.

Wij besloten om een Sichuanese restaurant te openen omdat het weer en klimaat van Sichuan en Nederland verassend veel op elkaar lijken. In China noemen we een regio in Sichuan, het bekkenland (盆地), dit betekent dat het om lage land gaat. Dit is hetzelfde als met Nederland. Beide landen hebben veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Daarom koken mensen uit Sichuan met veel kruiden en specerijen die hitte geven om het lichaam van binnen te verwarmen. Door het eten van de kruiden, kan je gaan zweten en dit kan de stofwisseling bevorderen zodat het lichaam zichzelf kan ontdoen van gifstoffen. Vergelijkbaar met een sauna dus!

Kan je ons meer vertellen over de gerechten Mala Xiang Guo en de pittige barbecue vis? Want ik zie het op elke tafel staan en het ruikt zo lekker!

Een aantal jaren geleden ben ik naar Sichuan geweest en heb ik van de plaatselijke chefs geleerd hoe ik deze twee gerechten moest bereiden. Om deze gerechten te maken, maak ik gebruik van meer dan 50 verschillende kruiden, dus het heeft een rijke en diepe smaak, iets wat meer is dan alleen maar pittig. In de Sichuanese keuken worden sommige kruiden niet alleen toegevoegd vanwege de smaak, maar ook voor de medische effecten. Hierbij kijken wij vooral naar de Chinese geneeswijze met Yin en Yang. De kruiden combineren wij met het vlees en veel verse groenten. Dit is erg evenwichtig en gezond.

Welke gerechten zou je nog meer aanbevelen?

Mao Xue varkensvlees (毛氏红烧 肉), deze is niet pittig, Vis in pittige bouillion (水煮牛肉) en de Gewokte varkensribbetjes (干煸排骨) .

最新的文章

相关文章