Een groot succes voor het Maanfeest in Chinatown Den Haag

De jaarlijkse viering van het Maanfeest op 10 september in Chinatown Den Haag was een groot succes! Naar een ruwe schatting waren er op die dag maar liefst 15.000 aanwezigen.

Er was snel aandacht van de Nederlandse media over de festiviteiten. De grootste gelegenheden van het Maanfeest in Chinatown zijn via verschillende media te herleven. 

De hele dag waren er veel steeds optredens. Die bestonden uit zang-, muziek- en dansvoorstellingen van professionele artiesten georganiseerd door het Chinees Cultureel Centrum in Den Haag. De middagvoorstelling werd gebracht door een lokaal Chinees dansteam in Den Haag, dat vol vreugde en gezelligheid zat. Ook de Chinese internetberoemdheid Xiaoxue, die bijna 2 miljoen volgers heeft op Tiktok, kwam voor iedereen zingen. Het podium werd steeds omringd door een zee van mensen.

Het Haags Chinees Cultureel Centrum bracht ook een verscheidenheid aan Chinese culturele workshops. Bezoekers konden Chinese kalligrafie, schilderkunst, handgemaakte maancakes, muziekinstrumenten en volksdans ervaren.

Vrijwilligers van de Nederlandse Hanfu Club verspreidden de pracht van Hanfu door mensen allerlei Hanfu gerelateerde spullen aan te laten trekken en ervaren. Vrijwilligers van De Chinese Brug in Den Haag maakten gestoomde broodjes en dumplings voor alle bezoekers.

’s Middags was er ook een interactieve sessie met sponsoren. De executives van Aigostar en MyeuShop beklommen het podium om de vragen van onze jonge reporter Elisabeth te beantwoorden. Ze spraken vol vertrouwen over hun producten en diensten! Tijdens de interactieve Q&A-sessie kregen de gelukkige winnaars met het juiste antwoord een mysterieus cadeau van de sponsor MyeuShop.

Bovendien waren er veel kraampjes van Chinese merksponsoren. Hiervoor volgen we de ervaringen van de burgemeester van Den Haag die elk kraampje aandachtig heeft bezocht. Allereerst kwam hij aan bij de kraam van XPENG, die tevens één van de meest aantrekkelijke kraampjes was met de nieuwe P7 tentoongesteld. 

Daarna ging de burgemeester naar de kraampjes van DJI en Aigostar. DJI maakte prachtige cadeaus voor bezoekers die met hen kwamen praten. De ene ontving een doos met mooie broches en de ander een waterfles en rugzak! Aigostar toonde de burgemeester een hoogwaardige en prachtig ontworpen air fryer, koffiezetapparaat, pannenkoekenmaker en andere apparaten. Ook waren er veel handige producten voor huisdieren zoals speelgoed van het merk Nobleza. Aigostar gaf ook kleine geschenken weg voor de harige vrienden thuis.

Vervolgens bezocht de burgemeester Ochama en MyEUShop. Bij Ochama werden er veel interessante praatjes gemaakt zoals over hoe het bedrijfsmodel in elkaar zit. MyEUShop legde ook aan de burgemeester uit hoe de winkel werkt en kreeg complimenten voor hun geweldig snelle service.

Voordat hij het evenemententerrein verliet, stopte de burgemeester even bij het kraampje van MoongTea. Daar kreeg hij twee heerlijke vruchtentheeën die hij voor de terugweg kon drinken. MoongTea, Dream Tea en RedBean Milk Tea Shop hebben dit evenement erg gesteund door het verstrekken van lekkere bubble tea aan de bezoekers. Lily’s melktheewinkel had overigens niet alleen melkthee, maar ook schattige accessoires als toevoeging aan hun kraam. 

’s Avonds waren de optredens nog steeds denderend. Chinese en Nederlandse artiesten streden op hetzelfde podium. De Nederlandse DJ Jesper duwde de sfeer nog naar een laatste hoogtepunt. Om het nog goed af te sluiten was er nog aan het eind een loterij waar de gelukkigen naar huis keerden met cadeautjes.

Tot slot is China Times als één van de organisatoren van het evenement erg blij om te zien dat iedereen gelukkig was en we danken iedereen hartelijk voor je aanwezigheid en steun! Tot ons volgende evenement, het Chinees Nieuwjaar!

最新的文章

相关文章