Haiqun Chen van politieke groepering GOB staat klaar om zijn gemeente Sittard-Geleen weer op te laten bloeien

Haiqun Chen is een Chinese kandidaat voor de politieke groepering GOB in gemeente Sittard-Geleen. GOB is de grootste partij in deze streek en bestaat al ruim 40 jaar. Bij GOB zijn ze zeer trots dat “Hinkeey”, zo wordt hij genoemd door zijn partijgenoten, zich bij deze hechte groep heeft aangesloten. Hij kan namelijk een brug vormen om de Nederlandse cultuur en de Chinese cultuur te verbinden.

Haiqun Chen die campagne voert in Sittard

Haiqun kwam in 1991 naar Nederland om te werken als kok, hij heeft in meerdere restaurants gewerkt en in 1998 heeft hij zich uiteindelijk gesetteld in Sittard,  waar hij nu nogsteeds woont. Toen hij naar Nederland kwam had hij weinig maar door hard te werken heeft hij door de jaren heen toch zijn eigen onderneming kunnen opbouwen. Tegenwoordig is hij eigenaar van meerdere horeca gelegenheden in de gemeente Sittard-Geleen. Haiqun is als beroep kok en is daarnaast ook voorzitter van de gediplomeerde Chinese koks vereniging, hij heeft ook een diploma behaald aan de Universiteit van Tsjinghua in Beijing. Dit heeft hem geholpen om een succesvolle entrepreneur te worden. Als succesvol horeca ondernemer en kok liep Haiqun tegen meerdere problemen aan. Het is namelijk lastig om Chinese chef koks vanuit China naar Nederland te laten komen. Wanneer deze koks in Nederland zijn mogen ze vaak voor maar 2 jaar in Nederland werken vanwege de korte duur van het werkvisum. Hij wilt dit probleem graag verhelpen en wilt daarom Nederlandse maar ook Europese en Aziatische koks de Chinese manier van koken aanleren. Zijn plan is om oude leegstaande school gebouwen in Sittard te veranderen in een Chinese kook scholen. Door de vele connecties in China moet het geen probleem zijn om Chinese koks naar Nederland te halen om les te geven in deze nieuwe scholen. Verder wilt hij ook Chinese kookboeken vertalen naar het Nederlands en Engels zodat deze informatie voor iedereen toegankelijk is.

Haiqun Chen die een speech geeft bij een Chinese vereniging

Als het aan Haiqun Chen ligt ziet de toekomst voor Sittard-Geleen er goed uit. Hij staat klaar voor de mensen van Sittard-Geleen en de Chinese gemeenschap. De mensen uit de gemeente hebben hem vroeger veel geholpen en waren altijd zeer vriendelijk en behulpzaam, nu wilt hij graag iets terug geven aan de mensen van Sittard-Geleen. Er kunnen alleen maar mooie dingen ontstaan als iedereen samenwerkt aan de toekomst. Zoals het slogan van GOB luidt ‘’Vanuit het hart, jong en oud samen voor een leefbaar en economisch Sittard-Geleen in dorp en stad!’’

Als het aan Haiqun Chen ligt ziet de toekomst voor Sittard-Geleen er goed uit. Hij staat klaar voor de mensen van Sittard-Geleen en de Chinese gemeenschap.

GOBDe verkiezingsposter van Haiqun Chen, GOB, in het Nederlands en Chinees

Als je uit de gemeente Sittard-Geleen komt stem dan op Haiqun Chen nummer 50 op de kandidaten lijst van de politieke groepering GOB.

Voor meer informatie over partij GOB kunt u terecht bij: www.gob-online.nl

最新的文章

相关文章