Hoe ‘Hotking’ in Den Haag dé hippe hotspot werd voor de Sichuan keuken

Waarom bent u begonnen met een Sichuanese restaurant, ondanks dat u oorspronkelijk niet uit Sichuan komt?

Ik kom oorspronkelijk uit Wenzhou. Hot King is niet de eerste restaurant die ik in Nederland heb geopend. Ik besloot deze restaurant te openen, nadat ik begonnen ben met het eten van pittige gerechten. Dit is ongeveer 10 jaar geleden. Dit zou je waarschijnlijk niet geloven, maar daarvoor kon ik helemaal niet tegen pittigheid. Ik heb meerdere keren de Sichuanese keuken geprobeerd, in Nederland en in China en ik vind de gerechten er heel mooi uitzien. Nadat ik de Sichuanese keuken steeds lekkerder ben gaan vinden, heb ik daarom besloten dat mijn volgende restaurant een Sichuanese restaurant zou worden in Den Haag.

De naam Hot King slaat niet op de pittigheid van onze gerechten, maar refereert eigenlijk op de moderniteit en hipheid van ons restaurant. Zo serveren wij Sichuanese gerechten met een moderne twist. Een soort fusion keuken dus. Omdat ik zelf eerst ook niet tegen pittig eten kon, kan ik de nieuwe klanten die niet zo bekend zijn met deze keuken, goed helpen met hun eerste ervaring. Alle gerechten in het restaurant hebben verschillende levels van pittigheid. Dus maak je geen zorgen, er zal altijd een goed gerecht voor je tussen zitten.

Zelfs mijn kinderen houden er nu van om in ons restaurant te eten. Hun favoriete gerecht is een droog gewokte kip met chilipepers. Dit noemen zij zelf: de Chinese KFC.

Hot King is zo centraal gelegen in Den Haag, ontvangen jullie ook wel eens speciale gasten?

Tijdens de coronapandemie is de burgermeester van Den Haag langsgeweest in Chinatown om te zien hoe bedrijven en restaurants het volhouden tijdens deze periode. Hij kwam met zijngroep langs bij ons om te eten.

Naast de burgermeester, zijn ook de leden van de Tweede Kamer langs geweest voor een diner. Ze kwamen langs omdat ze de Aziatische gemeenschap beter wilden leren kennen. Wij zijn erg trots dat we dit evenement hebben mogen organiseren.

Ook hebben we laatst de eer gekregen om voor de leden van de Koninklijke familie te mogen koken. Ik mocht van tevoren niemand hierover inlichten, zelfs mijn personeel niet. Maar zodra ik het eten aan de Koninklijke familie had afgegeven, heb ik met enthousiasme aan mijn personeel verteld voor wie de bestelling was, en iedereen was erg trots.

最新的文章

相关文章