Pong Hing Au van de Markthof doet nu mee met de Haagse verkiezingen! Een echte Hagenees met een passie voor ondernemen

Pong Hing Au ook wel bekend als ‘Chinese Henkie’ in het centrum van Den Haag, is een opkomende kandidaat voor de partij ‘Groep de Mos’ maar wat weten we eigenlijk allemaal precies over hem?

‘Waarom zou ik hieraan meedoen?’

Meneer Au werd benaderd om mee te doen met de verkiezingen. Op eerste gezicht dacht Pong Hing van ‘waarom zou ik hieraan meedoen?’ Pong Hing is een hardwerkende man die altijd klaar staat voor een nieuwe ervaring en kansen! Hij wil de Chinees Nederlands gemeenschap helpen en Chinatown uitbreiden. Hij heeft al ideeën bedacht en hij wil ze graag waarmaken als hij de kans heeft. Wat hem motiveert om door te blijven gaan is dat hij de jongeren wil stimuleren dat alles altijd mogelijk is. Hij wil een voorbeeld zijn voor de volgende generatie, hij kwam namelijk zelf met niks uit een ander land en is redelijk succesvol geworden hier in Nederland!

Aangekomen in Nederland met slechts 80 euro op zak

Meneer Au kan je omschrijven als een vriendelijke, hardwerkende, geduldige en nederige man.

In het jaar 1977 kwam Pong Hing op 19-jarige leeftijd naar Nederland door een vriend. Hij had slechts 80 euro op zak. Hij vestigde zichzelf in Den Haag en begon in een toko in de Markthof te werken. Hij heeft bij deze toko 11 jaar gewerkt en in de jaren dat hij daar werkte is hij goede vrienden geworden met de eigenaar.

Tijdens zijn eerste jaren in Nederland heeft hij ook zijn vrouw ontmoet. Zij hebben samen in 1988 een aankoop in de vastgoed gedaan. Zij kochten samen een ruimte van 80 vierkante meter in de Markthof. Door de jaren heen heeft meneer Au steeds meer pandjes gekocht in de Markthof.

Groeiende zaak

In 2004 kocht Meneer Au de hele eerste vloer van Markthof inclusief de parkeer garage. Bij deze nieuwe aankoop kwamen veel onverwachtse dingen kijken en meneer Au had eigenlijk niet zoveel kennis van zaken doen. Maar hij was vastberaden om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit was een zeer belangrijke doorbraak voor hem. Samen met zijn voormalige werkgever heeft hij veel geleerd om uiteindelijk een succesvolle ondernemer te worden in vastgoed en horeca. In 2009 heeft hij ook de tweede verdieping van de Markthof gekocht, de tweede verdieping bestaat uit woningen en kantoren. Meneer Au woont nu al 45 jaar in Den Haag en hij is een echte ‘Hagenees’. Hij is een van de initiators voor het creëren van Chinatown Den Haag en hij is tevens de vice voorzitter van de BIZ. Hij is momenteel ook aan het uitbreiden in andere steden met andere grote en spannende zaken!

Meneer Au is een gerespecteerde man in de Chinees Nederlandse gemeenschap en hij wil nieuwe ervaringen en kansen creëren om zichzelf verkiesbaar te stellen in de politiek door zich aan te sluiten bij ‘’Groep de Mos”.

Voor meer informatie over zijn verhaal, ga dan naar: https://www.hartvoordenhaag.nl/kandidaat-raadsleden/

Stem #39 Groep Mos: Pong Hing Au!

最新的文章

相关文章