Speelden de aliens ook mahjong? Ontdek de verloren beschaving van Sanxingdui!

In de laatste dagen heeft het Sanxingdui museum speciale souvenirs uitgebracht – een set Sanxingdui standbeelden die mahjong spelen, wat razend populair werd op social media. De Sanxingdui ruïnes bevinden zich in de Sichuan provincie en mahjong is het favoriete spel van de Sichuanen, wat deze paring een perfecte combinatie maakt!

De Sanxingdui ruïnes worden genoemd als een van de grootste archeologische vondsten van de 20ste eeuw. Het is een verloren beschaving, even oud als Egypte en Mesopotamië in het Midden-Oosten, de Azteken in Mexico en Inca’s in Zuid-Amerika. Sommige mensen geloven dat deze beschaving contact had met aliens vanwege de vele mysteries rondom deze beschaving. Een groot deel van de ruïnes is ontdekt in de jaren 80. Sindsdien zijn duizenden artefacten opgegraven die helemaal teruggaan naar de 12de en 11de v.Chr. Archeologen stellen dat de meeste artefacten gebruikt werden voor religieuze doeleinden en heilige rituelen, zoals jade, goud en ivoor.

Volgens archeologen zijn de artefacten afkomstig van het Shu koninkrijk, een antieke staat gelegen in wat tegenwoordig Sichuan provincie is. De vondsten in Sanxingdui weerleggen en nuanceren het traditionele beeld dat de Chinese beschaving zich verspreidde vanuit de centrale velden van de Gele Rivier (Huang He). Vele artefacten blijken invloeden te hebben vanuit verschillende regio’s en sommige archeologen denken dat de Shu handel en cultuur deelden met Noord- en Zuid-Azië.

Waren het aliens of mensen? Wat denk jij? Als je naar China gaat, waarom zou je dan ook niet zelf naar het Sanxingdui museum gaan om het zelf te zien! En vergeet dan niet om een leuk souvenirtje mee te nemen!

最新的文章

相关文章