Hotpot eten in de nacht? YuGuo in Rotterdam focust zich op de jongeren die samen willen eten na het uitgaan

Wanneer is jullie hotpot restaurant in Rotterdam geopend, en waarom hebben jullie het YuGuo genoemd?

Ik had het idee om YuGuo te openen als een plek waar de jeugd samen kan komen, zelfs na middernacht. Hier kunnen ze samen komen en nieuwe Chinese gerechten uitproberen, daarom zie je in het restaurant veel decoraties van uilen. De uil in het Chinees heet: 夜猫子 wat late nacht kat betekent. Restaurants zoals deze zijn erg belangrijk in de Aziatische cultuur. Na een lange dag werken of na een avond feesten kunnen ze hier samenkomen en warm genieten van het heerlijke eten. Daarom is YuGuo normaal gesproken geopend van 18:00 tot 2:00 uur in de nacht, maar helaas door de coronamaatregelen moeten we dat nu aanpassen.


Het restaurant heet YuGuo, dit is een afkorting van een bekend Chinees gezegde: ‘na de regen zal je een regenboog zien’. Het opzetten van het restaurant was geen makkelijke taak, ik moest zelf alle problemen oplossen, een goede locatie vinden, overleggen met makelaars en het restaurant decoreren. Toen het restaurant bijna klaar was kwam ik pas op de naam. Deze naam laat me sterk voelen en geeft mij hoop. Het herinnerde mij aan de moeilijke tijden die ik heb doorstaan om mijn droom restaurant te kunnen openen. Het reflecteert ook op de corona situatie, het is een lastige tijd voor iedereen, maar houd in gedachte: na regen zal je een regenboog zien.

@chinatimesnl

Wil jij graag Hot Pot uitproberen? Ga dan nu naar YuGuo in het centrum van Rotterdam! #ChinaTimesNL #China #HotPot #FYP #foryou #Food #YuGuo #Rotterdam #TheNetherlands

♬ Infinity – Jaymes Young
Bekijk hier de TikTok video over YuGuo

Wat maakt YuGuo speciaal met de hotpot en Chinese grill, en welke gerechten zou je aanraden voor klanten die voor het eerst langskomen?

De bouillon van de hotpot wordt door ons zelf gemaakt. Van het begin tot eind duurt dit minstens twee dagen. Het heeft meer dan 30 ingrediënten, specerijen en kruiden. Het doorloopt meer dan 10 processen zoals: gedroogde groenten wellen, stomen, versnipperen
etc. Het mengen van alle ingrediënten duurt ongeveer 6 uur. De soep die wij voor de hotpot gebruiken is gemaakt van kip-, varkens- en runderbotten die minstens 5 uur gekookt hebben. Hierdoor krijgt de soep een volle smaak. Het gaat niet alleen om onze klanten lekker eten te geven, maar ook om eerlijk tegen ze te zijn. Wij gebruiken geen goedkope
instant poeder uit de supermarkt om de soep te maken.

YuGuo Hotpot

Naast de hotpot raad ik onze klanten echt aan de Chinese grill te proberen, deze is heel anders dan de Nederlandse, Japanse of de Turkse versie. Wij marineren het vlees niet van tevoren maar brengen het op smaak tijdens het grillen. Hierdoor moet niet alleen het vlees van goede kwaliteit zijn, maar moet de chef ook goed deze technieken beheersen. Ondanks
de lage prijs (vanaf 2 euro per stuk), is de hoeveelheid groot (250-300 gram). Ik hoop dat steeds meer Nederlanders de Chinese grill gaan uitproberen. Voor 20 tot 30 euro, krijg je een erg goede hoeveelheid eten.

YuGuo Grill

Jullie hebben ook een locatie in Amsterdam, wat is het verschil tussen deze twee locaties?

Ja klopt, wij hebben ook een locatie in Amsterdam West (Jan Evertsenstraat 74). Corona heeft ons zwaar geraakt maar toch geloof ik dat alles goed komt en de naam van mijn restaurant mij geluk brengt.

Toen de lockdown over was tussen juni en november, zag ik dat mijn omzet weer terug ging naar normaal. Amsterdam is een internationale stad met erg veel jonge inwoners. Daarom serveren wij in Amsterdam ook cocktails en een KTV waar je met vrienden kan zingen. Ik hoor steeds meer Nederlanders die graag hotpot willen uitproberen, dus waarom niet YuGuo!

YuGuo

Rotterdam
Hoogstraat 151, 3011 PM Rotterdam
06 452 29 144

Amsterdam
Jan evertsenstraat 74, 1056 EE Amsterdam
06 452 29 144

最新的文章

相关文章