‘Hotpotten is erg verslavend!’ – Interview met The Roast House in Rotterdam

Waarom heb je besloten om je bakkerij te veranderen in een hotpot restaurant? En zou je iets kunnen vertellen over de mooie decoraties van het restaurant?


The Roast House is een heel nieuw restaurant, we zijn twee maanden geleden in oktober open gegaan. Eerst hadden wij hier de Franse bakkersketen Delifrance. Er zijn twee belangrijke redenen waarom ik heb besloten om het te veranderen in een hotpot restaurant. De eerste reden is omdat ik vind dat de concurrentie van Westerse fastfood restaurants hier erg hoog is. Daarnaast gaven veel van mijn vrienden mij het advies om een hotpot restaurant te openen omdat ze daar allemaal erg veel van houden. Geloof het of niet, maar hotpot is erg verslavend. Net als junkfood. Als je eenmaal aan hotpot bent begonnen ga je het steeds vaker willen eten. Ik heb dus veel vrienden die ‘verslaafd’ zijn aan hotpot, toen
ik met The Roast House begon hebben zij mij allemaal met veel ideeën geholpen. Zij hielpen mij bijvoorbeeld met het ontwikkelen van de bouillon in de vorm van een beer, dit vinden klanten erg schattig en is momenteel erg populair in China. Ik heb hiervoor de enige chef uit Nederland ingehuurd die dit beertje met de hand kan maken. Er komen veel jonge Nederlanders om dit uit te proberen. Maar pas op voor deze beer, deze heeft de Sichuanese
smaken en is dus erg pittig. Verder hielpen mijn vrienden mij bij het decoreren van het restaurant. De animatie figuren bij de ingang is een idee van één van hen.

Het interieur van The Roast House, met animatiefiguren bij de ingang, bedacht door de vrienden

We focussen ons vooral op de jonge Nederlandse doelgroep. In Nederland is er natuurlijk ook een gezegde over de oudere generatie: ‘de boer eet niet wat de boer niet kent’. Het kan een tijdje duren voordat de oudere generatie ook zichzelf bij de hotpot trend aansluit. We zijn gevestigd op een hele centrale locatie, vlak bij de Markthal. Sommige mensen hebben misschien zin in de Chinese keuken, maar geen tijd voor hotpot. Daarom bieden wij ook
wat Sichuanese gerechten aan, gemaakt door één van de beste Sichuan chefs in Nederland.

Onze Chinese grill is ook echt een aanrader. Mensen die bij ons komen eten hebben veel mogelijkheden, ze kunnen hier eten maar ook eten meenemen. Veel klanten komen met hun familie of met een groep vrienden omdat ze zoveel verschillende dingen kunnen bestellen en er zo voor iedereen altijd wel wat lekkers bij zit.

The Roast House Grill

Wat is een echte aanrader voor iemand die bij The Roast House komt eten?


Omdat ik al jaren ervaring heb in het runnen van het Westers restaurant Delifrance, ken ik de wensen die Nederlandse klanten hebben in vergelijking tot de Chinese klanten. Ook al zijn veel Nederlanders onder de indruk van de beren bouillon zou ik hen die de eerste keer toch niet aanraden. Ik raad men de Hainan Coco’s Chicken bouillon aan. Dit is de populaire bouillon van het zuidelijke eiland van China: Hainan. Het is een kippenbouillon gekookt met
vers kokosnootwater. Wij zijn het enige restaurant in Nederland dat deze bouillon aanbiedt. Het heeft een speciale aroma.

De Hainan Coco’s Chicken bouillon

Er is ook nog een andere bouillon die wij als enige in Nederland verkopen, dat is de viskuit en gepluisde kippenbouillon. Het is een erg lekkere en gezonde bouillon uit Guangdong. De soep wordt gemaakt van kip en viskuit en is gemaakt met veel specerijen zoals gojibessen, gedroogde longan en nog veel meer. Deze soep is dus erg goed voor het lichaam. Door de viskuit zit er veel visolie en omega in de soep. Dit is hetzelfde als de ingrediënten uit de pillen die Nederlanders kopen bij De Tuinen, maar onze hotpot is een stuk lekkerder dan die pillen! Ook raad ik echt de hotpot met het rundvlees Wagyu A4+ Level aan. Dit brengt een onvergetelijke ervaring.

The Roast House
Hoogstraat 131, 3011 PL Rotterdam 

+31 10 4118 883

www.theroasthouse.nl

最新的文章

相关文章