Yuan’s Hot Pot brengt Chinese ‘street food’ naar Nederland

Waarom heeft u voor Amsterdam gekozen als de eerste locatie voor Yuan’s Hot Pot in Europa? Kunt u iets meer vertellen over de geschiedenis van het bedrijf?

Yuan’s Hot Pot heeft meer dan 600 restaurants verspreid over heel China. Het is een beroemd Hot Pot merk in China, opgericht in Chengdu in 1996. Yuan’s Hot Pot is gespecialiseerd in een speciaal soort Hot Pot, ook wel “Chuan Chuan” genoemd. Hierbij worden verschillende soorten vlees en groente aan spiesjes geregen, en vervolgens in de Hot Pot gestopt om te koken. “Chuan Chuan” lijken op saté, met iets minder vlees of groente per spies, zodat je niet te snel vol raakt maar lekker veel verschillende soorten vlees en groente kan proeven. Door de jaren heen zijn “Chuan Chuan” heel populair geworden in China. Ze werden overal in China verkocht vanuit “food trucks”, zoals in Nederland bijvoorbeeld oliebollen worden verkocht. De oprichter van Yuan’s Hot Pot is de eerste die dit concept naar het restaurant heeft gebracht, zodat mensen ook binnen in een relaxte sfeer van deze “street food” kunnen genieten. Doordat de “Chuan Chuan” in een restaurant wordt geserveerd, is zowel de variatie als de kwaliteit van de gerechten toegenomen en kan een goede kwaliteit worden gegarandeerd. Dit was een gigantische stap voor Yuan’s Hot Pot en dit nieuwe concept trok de aandacht van buitenlandse investeerders.

Yuan’s Chuan Chuan

Persoonlijk vind ik niet dat wij voor Amsterdam hebben gekozen, maar dat wij door Amsterdam zijn gekozen. Amsterdam is een internationale stad met een diverse cultuur, vol enthousiaste inwoners en toeristen die graag iets nieuws willen uitproberen. Na de opening van het eerste Yuan’s Hot Pot restaurant dichtbij het Rijksmuseum in 2018, het enige Hot Pot restaurant in heel Nederland dat “Chuan Chuan” verkocht, was het verassend om te zien dat het concept erg aansloeg bij Nederlanders. Ik zag de verhouding in klanten veranderen van 50 procent Chinezen en 50 procent niet-Chinezen in het begin naar 10 procent  Chinezen en 90 procent niet-Chinezen. Onze klantenkring is op een gegeven moment heel internationaal geworden, vooral in ons nieuwe restaurant in De Pijp, dat gevestigd is in een luxe omgeving en omringd door jonge starters. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat we ook vegetarische en halal opties in het menu hebben. Het derde restaurant in Amsterdam zal volgend jaar worden geopend, en ook daar gaan we ons best doen om waardevol te zijn voor de stad Amsterdam.

We hebben heel veel vertrouwen in de smaak van ons eten, door ons ook wel de “smaak van Chengdu genoemd”. Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan, die ook bekend is vanwege de panda’s. Yuan’s Hot Pot heeft de spirit van de keuken van Sichuan, namelijk dee vier essentiële smaken pittig en verdovend, umami en aromatisch(麻辣鲜香). Voor de bouillon van de Hot Pot zijn er drie opties: pittig, niet-pittig en tomaten. De bouillons zijn op authentieke wijze in Chengdu bereid en verpakt en daarna naar Nederland geëxporteerd. De belangrijkste “dipsaus” sesampasta is ook zelfgemaakt door Yuan’s Hot Pot en in blikken verpakt voor export. We doen zoveel moeite om in onze restaurants buiten China de authentieke smaak en kwaliteit te kunnen behouden. De manier waarop de spiesjes worden bereid en geserveerd heeft ook te maken met kwantiteit en kwaliteit. De ingrediënten worden gekruid en niet te dik maar ook niet te dun en gesneden, zodat het gelijkmatig garen en opnemen van de smaak van de Hot Pot bouillon veel soepeler gaat. Bovendien is het zeer hygiënisch: in plaats van eetstokjes te gebruiken die door iedereen meerdere keren in de Hot Pot bouillon worden gestoken beheert iedereen zijn eigen stokjes en is er ook minder voedselverspilling doordat een ieder zijn eigen bestelde spiesjes beheert en kookt in de Hot Pot.

Een andere reden waarom nog meer mensen zullen komen genieten van onze overheerlijke Hot Pot, is de goede prijs-kwaliteitverhouding in Amsterdam. Voor 20 tot 30 euro per persoon kunt u heel veel verschillende gerechten uitproberen. De “Chuan Chuan” van Yuan’s Hot Pot verschillen van die in andere Hot Pot restaurants in Nederland, omdat het bij ons mogelijk om een hele kleine portie te bestellen, namelijk een spiesje naar eigen keuze. Vooral mensen die voor het eerst kennis maken met de wereld  van de Chinese Hot Pot kunnen door eerst kleine hoeveelheden van verschillende gerechten bestellen veel meer gerechten proeven. Op basis van de eerder geproefde gerechten kunt u dan naar wens meer bestellen.

Het is indrukwekkend om te weten dat Yuan’s Hot Pot online besteld en de volgende dag door heel Nederland bezorgd kan worden. Kunt u misschien uitleggen hoe dit mogelijk is ?

De coronapandemie heeft gezorgd voor een moeilijke tijd voor de meeste restaurants, vooral door de verschillende maatregelen. Dit heeft een heel grote impact op ons gehad, vooral omdat we nog maar 3 jaar bestaan als een beginnende onderneming. Net zoals veel andere restaurants waren we genoodzaakt om over te schakelen op het thuisbezorgen bestellingen. We bleven optimistisch en zagen het als een uitdaging en een kans om te innoveren, want als we kunnen overleven tijdens deze moeilijke tijden zullen we zeker floreren wanneer alles weer goed is. Omdat de Hot Pot bouillon en de dipsaus al goed zijn verpakt voor de export, zijn de diverse ingrediënten voor op de spiesjes het enige dat ontbreekt. Daarmee is de “Hot Pot to go” compleet. We zullen in samenwerking met logistieke bedrijven bezorging over heel Nederland mogelijk maken. Voor grote steden in België en Duitsland is wekelijkse bezorging mogelijk, en in de toekomst zullen we ook Parijs toegevoegen als bezorgingsoptie.

Op basis van de bezorgde maaltijden zagen we ook heel veel mogelijkheden voor hergebruik voor Yuan’s Hot Pot bouillon. De Hot Pot bouillon kan hergebruikt worden voor het koken van allerlei andere ingrediënten die niet op ons menu staan. We worden vaak verrast en geïnspireerd door de creativiteit van onze trouwe klanten! Lukt het niet om langs te komen? Maakt u zich geen zorgen, u kunt één dag van te voren bestellen en de volgende dag zal de bestelling door heel Nederland worden geleverd, met de bijbehorende voorbereidingsinstructies zodat het even lekker smaakt als in ons restaurant.

最新的文章

相关文章