De Chinese community doneert spullen aan gestrande passagiers op Schiphol

Er zijn er veel vluchten gecanceld door de oorlog in Oekraïne. Zo zaten er ook mensen vast op het vliegveld van Frankfurt, Zurich, Wenen en Schipol. Op 27 februari werd vlucht KLE831 van Amsterdam naar Hangzhou gecanceld. 

Meer dan 70 Chinese passagiers zaten hierdoor vast op Schiphol. Zij waren de eerste passagiers die vast zaten op het vliegveld vanwege de oorlog. Zij moesten meer dan 7 dagen op het vliegveld verblijven en ook moesten zij daar overnachten gelukkig konden zij de laatste 2 dagen naar een hotel om daar warm te douchen omdat ze dat een week niet hadden gedaan. Op 8 maart konden de gestrande passagiers weer verder met hun reis naar China. Mevrouw Pia, manager van Voorst tot Voorst customer support luchthaven operaties heeft Luciën Tjon, de voorzitter van Stichting Culturele en Economische Betrekkingen China-Nederland verteld dat er nog steeds 50 Chinese gestrande passagiers in Schiphol aanwezig zijn. Er zijn hier meerdere redenen voor. 

Sommige mensen hebben een ongeldig visa of de vluchten zijn gecanceld. Maar er zijn ook mensen die nog op Schiphol vast zitten omdat hun testbewijs voor covid niet meer geldig is. Schiphol doet er alles aan om deze mensen te helpen. Het ergste geval is dat de mensen voor een maand lang op het vliegveld moeten verblijven. De mensen die vast zaten op Schiphol hebben China Times om hen te helpen omdat zij problemen kregen. China Times heeft alle Chinezen in Nederland om hulp gevraagd. 

Bedrijven zoals AmazingOriental, MyEUshop, en Ming Kee Toko en andere Aziatische supermarkten en mensen hebben gelijk positief gereageerd en doneerde eten, drinken, mondkapjes en handreinigingsmiddel zodat hun verblijf op het vliegveld iets comfortabeler en veiliger werd. Schiphol is heel erg bij en geraakt door de actie van de Chinese community. Dit is natuurlijk geen ideale situatie voor de mensen en Schiphol wilt natuurlijk dat de mensen weer snel naar huis kunnen maar met de hulp die ze krijgen kan Schiphol er voor zorgen dat ze gestrande passagiers iets comfortabeler op het vliegveld kunnen verblijven. Luciën Tjon heeft zich veel ingezet voor deze mensen en hij heeft nauw contact gehad met Schiphol om dit allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen. Zolang er oorlog in Oekraïne is kan Schiphol niet met overtuiging zeggen dat er geen vluchten meer worden gecanceld.

Als er meer hulp nodig is voor Chinezen mensen op het vliegveld zal Schiphol China Times en Luciën Tjon contacteren om deze mensen te helpen. Als je wilt doneren voor mensen die vastzitten op het vliegveld contacteer dan China Times omdat Schiphol strikte regels heeft.

最新的文章

相关文章