Ondek Dafeng Yancheng “Keukenhof” van China

Het Holland Flowerpark in Defang in gelegen in Defang, Yangchen city in de provincie Jiangsu. Het park is een initiatief van de lokale overheid dat de relatie met Nederland wilde eren omdat er ongeveer 100 jaar geleden Nederlandse waterbouwkundige Hendrik de Rijke de zilte grond.

Het park opende in 2014 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bloemenpark van China waar jaarlijks miljoenen bezoekers op af komen. Het park werkt met veel Nederlandse partijen samen op het gebied van kunst, cultuur gastronomie en natuurlijk bloemen. Het park is meer dan 3.000 hectare groot en bestaat uit meer dan 300 verschillende soorten bloemen en planten. In totaal zijn er 30 miljoen bloemen en planten geplant. Van een afstand lijken de bloemenvelden op regenbogen die zich tussen de lucht en de aarde verspreiden. 

De tulpen staan elk jaar tijdens maart tot eind mei in volle bloei. Als je hier wandelt krijg je het gevoel alsof je in Nederland loopt omdat er zoveel Nederlandse elementen zijn toegevoegd aan het park. Zo zijn er bijvoorbeeld Nederlandse molens maar ook gebouwen en straten die in de Nederlandse stijl zijn gedecoreerd. 

Dit jaar is in het park een speciale bloemententoonstelling geopend ter gelegenheid van het 50 jarige jubileum van de diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland. Deze tentoonstelling is een speciale tulpenbloemententoonstelling samen met het Hollandse kenmerkende “Delfts blauw porselein” gecombineerd. 

De onthullingsceremonie werd als online evenement en Wim Geerts, Ambassadeur van Nederland in China stuurde een videoboodschap in om men te feliciteren met het succes van dit evenement in het park. Tijdens de onthullingsceremonie werd ook het offi ciële logo van de 50e verjaardag van diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland onthuld. Het logo neemt de internationale kleuren van China en Nederland over namelijk rood en oranje. 

De bodem symboliseert de splitsing van de rivier als het Chinese Karakter 人 wat voor mensen staat. Dit is een ode aan de ongelofelijke kracht van water en de mens. Het logo staat voor China en Nederland die altijd een goede en sterke samenwerking hebben ondergaan, De ChineseNederlandse betrekkingen zijn gebonden aan een nieuw historisch startpunt voor een mooie toekomst voor beide landen.

最新的文章

相关文章