Kom en proef het meest populaire ‘street food’ van Noord-China in 66BBQ & hotpot

Hoe ben je op de naam 66BBQ & hotpot gekomen?

66 heeft drie verschillende betekenissen als eerst betekent het in het Chinees oneindig. Het refereert ook naar mogelijkheden, creativiteit, inspiratie en vrolijkheid. 66 is een populair en positief getal in de Chinese cultuur. Wat ook grappig is, is dat 66 in het Kantonees heel erg lijkt op hotpot dus je spreekt de restaurant naam eigenlijk in het Kantonees uit. Als laatst is de naam 66 kort en makkelijk te onthouden. 

Hoelang bestaat het restaurant al en waarom heb je gekozen om het restaurant te openen in Amsterdam? 

66BBQ & Hotpot is ongeveer 1 maand uit. Voordat we een barbecue en hotpot restaurant waren hadden wij een andere naam, namelijk Amazing Asia. Door corona zijn we onze klanten verloren want dit waren vooral toeristen. Het restaurant is echt op een goede locatie dus we hebben een nieuw concept geprobeerd namelijk barbecue en hotpot. Dit is al heel populair in andere landen maar in Nederland is dit nog vrij nieuw. 

Het is ook een vertegenwoordiging van het nacht leven in de Aziatische cultuur. Mensen blijven tot laat buiten om met elkaar af te spreken en willen daarna graag nog wat warms eten. In Amsterdam zijn er ook veel jonge mensen die tot laat in de nacht buiten zijn, zij willen ook een plek waar ze iets warms kunnen eten wat niet te lang duurt. 

Ik denk daarom dat dit heel erg past bij de stad Amsterdam. Ik denk dat mensen in Amsterdam heel divers en open-minded zijn, ook staan veel mensen open voor andere culturen. Mensen werden snel verliefd op het idee van barbecue en hotpot dus ik hoop dat dit restaurant een succes wordt in de stad. 

Er zijn zoveel concurrenten in dezelfde straat, een voordeel of een nadeel voor het restaurant? 

We zijn speciaal want wij hebben ook een kleine hotpot voor één persoon. Het is zeer hygiënisch en schoon omdat het speciaal was gemaakt voor tijdens de corona tijd. We zijn de eerste en het enige restaurant die deze style van hotpot hanteert. Het idee achter deze één persoons hotpot was dat je niet persé met meerdere mensen hoeft te eten, je kan altijd van hotpot genieten ook al eet je alleen. 

A room with tables and chairs

Description automatically generated with medium confidence

66BBQ & hotpot

Korte Leidsedwarsstraat 95A, 1017 PX Amsterdam

最新的文章

相关文章