Lekker Koreaanse BBQ eten in Utrecht? Kom langs bij Daebak BBQ!

Wanneer en waarom heb je gekozen om een  Koreaanse barbecue restaurant te openen? En is dit je eerste horeca zaak?

Het restaurant Daebak BBQ is ongeveer twee en een halve maand geleden geopend. We hebben gekozen voor een Koreaans restaurant vanwege de snelle verspreiding van de Koreaanse cultuur binnen Nederland. De laatste tijd zijn K-pop en Koreaanse drama’s heel populair. Ook komen er steeds meer Koreaanse restaurants in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het is daar altijd heel druk en soms staan er zelfs buiten mensen te wachten tot dat ze naar binnen mogen. Hierdoor leek het mij een goed idee om zelf ook een Koreaans barbecue restaurant In Utrecht te openen met het ‘’all you can eat’’ concept. Ik wilde graag in Utrecht een restaurant openen omdat ik hier al jaren woon. Daebak BBQ is de eerste ‘’all you can eat’’ Koreaans barbecue restaurant in Utrecht en zover ik weet ook de grootste. Het restaurant heeft namelijk een ruimte voor 180 mensen en is gelegen in het hart van de stad.

Dit is niet mijn  eerste horeca ervaring, mijn ouders hadden vroeger ook al een restaurant waar vaak hielp. Ik ben zelf begonnen met een klein restaurantje dat ik voor 10 jaar runde. Daarna besloot ik om Daebak BBQ te beginnen. Ik denk dat Koreaanse barbecue heel hip en nog populairder kan worden in Nederland. Kijk bijvoorbeeld hoe populair sushi is geworden in de laatste 10 jaar in Nederland. In het begin was ik heel sceptisch of Nederlandse mensen rauwe vis en koude rijst gerechten wel zouden accepteren maar gelukkig bleken veel Nederlanders heel open te zijn voor nieuwe culturen. Zo is sushi nu het lievelings eten van heel veel mensen. Mijn Koreaanse barbecue klantenkring bestaat ongeveer 60% uit Nederlanders en 40% uit Aziaten. Ik zie dat veel mensen graag nieuwe culturen willen ontdekken en willen proeven en dat doet mij alleen maar goed.

Wat is het specialiteit van het restaurant? En wat is het verschil tussen gourmetten en Koreaanse barbecue?

De hoof chef is een echte Koreaan, hij is altijd in de keuken en bereidt zijn gerechten met veel passie. Ook controleert hij regelmatig de kwaliteit van de gerechten die worden geserveerd. De kimchi en de smaak van de sauzen zijn cruciaal in veel Koreaanse gerechten. Deze 2 aspecten functioneren als de fundering van veel gerechten. Daarom wordt kimchi ook wel de ziel van de Koreaanse keuken genoemd. Wij krijgen ook veel Koreaanse klanten die ons complimenteren over onze authentieke Koreaanse gerechten. Maar om toch een beetje eerlijk te zijn, de echte authentieke Koreaanse gerechten zijn veel pittiger. Wij hebben onze gerechten wat milder gemaakt zodat Nederlandse mensen er ook van kunnen genieten zonder dat het veel te pittig is.

Al hoewel wij een ‘’all you can eat’’ restaurant zijn willen we ook de kwaliteit van de gerechten hoog blijft. Want lekker eten en goede service staat bij mij voorop. Ik wil graag dat iedereen kan genieten van mijn eten en natuurlijk goed wordt geholpen. Ik ben Altijd benieuwd wat ze van het eten vinden. Als ik complimenten krijg over het eten word ik daar heel blij van. Ik heb soms zelfs klanten uit Groningen en Maastricht dij in mijn restaurant komen dineren en soms is dit zelfs hun eerste keer dat zij Koreaans eten. Ik voel dan dat het mijn verantwoordelijkheid is om de beste Koreaanse gerechten te serveren en de mensen de best Koreaanse ervaring te bieden.

Ik denk dat de imago van BBQ voor nederlanders heel anders is. Wordt aangenomen dat bij BBQ restaurant er veel rook zal zijn en na het dineren je ook een geurtje bij krijgt van al dat BBQ activiteit. In principe, is dit niet het geval, we hebben een geavanceerde afzuig system waar veel wordt geinvesteerd. Dus, je kan gewoon met jou date komen en daarna naar de film zonder last van rook geuren, of misschien later gaan clubben, zal helemaal geen probleem zijn! Daarnaast, BBQ of gourmetten voor nederlanders is meestal voor een activiteit, kerst, oud en nieuw of zomer in de achtertuin. Vergeleken met Koreaanse BBQ, wordt regelmatig gegeten met een hele groep, kan gewoon na werk, na school, is gewoon een deel van hun dagelijks leven geworden. 

Wat raad je aan voor mensen die voor het eerst in het restaurant komen eten?

Het is een ‘’all you can eat’’ restaurant dus probeer het liefst alles uit! Probeer zeker ook alle soorten vlees en marinades voor op de barbecue. Een paar gerechten die ik zeker aanraad is nummer 45 sundubu jigae en nummer 55 yangnyeom. Ook moet je zeker de bibimbap proberen, je  kunt hier kiezen uit 3 soorten, de bibimbap met rundvlees, zeevruchten en met gekruide groenten.

Wat is jou aanrader voor mensen die voor het eerst bij jou restaurant komen?

Het is een “all you can eat” restaurant, dus probeert het liefst alles uit! Inclusief alle soorten BBQ vlees, wat je sowieso moet uitproberen is nummer 45 Sundubu Jjigae, nummer 55 Yangnyeom Tongdak en de 3 verschillende Bibimbaps.

最新的文章

相关文章